Понеделник, Јануари 22, 2018
Text Size

Промоција на извештајот од истражувањето „Предизвици и проблеми на граѓаните при користењето на услугите од јавната администрација“

dmin

 

Имаме чест да ве поканиме нa презентација на извештајот од истражувањето „Предизвици и проблеми на граѓаните при користењето на услугите од јавната администрација“ која ќе се случи на 25.12.2017, во Јавна соба, во Скопје.

Настанот ќе ја има следната агенда:

11.00 – 11.15 Отворање на настанот и презентирање на потребата од ваков извештај, Билјана Дуковска, Македонска платформа против сиромаштија

11.15 – 11.30 Важноста на документот за партиципативното креирање на политиките, Ана Малцева, Министерство за информатичко општество и администрација

11.30 – 12.00 Презентација на извештајот и заклучоците од истражувањето, Љупчо Петковски и Диана Жупаноска од ЕВРОТИНК – Центар за европски стратегии

12.00 – 12.30 Отворена дискусија

12.30 – 13.00 Коктел

Организатор на настанот е Македонската плаформа против сиромаштија во рамки на развиеното стратешко партнерство со Фондот за население на обединетите нации, УНФПА и потпишан меморандум за соработка со МИОА во рамки на проектот „Зајакнување на националниот капацитет за собирање, анализа, дисеминација и употреба на популационите

податоци, за информиран развој на политики и идентификување на социјалните и економските нееднаквости“. Истражувањето и извештајот се изработени од страна на ЕВРОТИНК – Центар за европски стратегии.

Доколку имате дополнителни прашања контактирајте нѐ на е-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите или на телефонскиот број: 077 963 672.

Arhiva-Baner-o

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr