Понеделник, Јануари 22, 2018
Text Size

Македонски контекст на Сценарио 6: Одржлива Европа за нејзините граѓани

secenario6

МППС ве поканува на панел дискусија на тема „Македонски контекст на Сценарио 6: Одржлива Европа за нејзините граѓани“ на 21.12.2017 во хотел Порта, Скопје, со почеток во 10.00 часот

Ќе зборуваат:

  • Билјана Дуковска, Македонска платформа против сиромаштијата
  • Зоран Богдановски, СОС Детско село Македонија
  • Невена Смилевска, Еко-свест
  • Драгана Петрушевска, АЛДА Скопје

 

„Сценарио 6: Одржлива Европа за нејзините граѓани“ е документ изработен од повеќе од 250 европски граѓански организации, како алтернатива на петте сценарија за иднината на Европа предложени од претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер. Во него е претставена визијата за иднината на Европа во која „одржливоста е во срцето на европскиот проект", а ЕУ се фокусира на "демократијата и учеството, социјалната и еколошката правда, солидарноста и одржливоста, почитувањето на владеењето на правото и човековите права, како во Европа, така и во целиот свет".

Идејата на оваа панел дискусија е да се престави какви акции преземаат дел од организациите членки на МППС, со цел да ги поттикне македонските граѓански организации во отворен дијалог за национална визија за одржлив развој (базирана на европската) и да иницира координирана акција за влијание врз политиките кои би го овозможиле и гарантирале истиот.

Настанот е поддржан од Европската мрежа против сиромаштија (EAPN).

За дополнителни информации може да ни пишете на Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .

 

Arhiva-Baner-o

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr