Понеделник, Јануари 22, 2018
Text Size

Tркалезната маса на тема „Предизвици и проблеми на граѓаните при користењето на услугите од јавна администрација“

Administracija

На 1 декемри бевме дел од тркалезната маса на тема „Предизвици и проблеми на граѓаните при користењето на услугите од јавна администрација“. Во своето излагање претседателката Билјана Дуковска истакна дека бариерите доаѓаат и поради недоволното познавање на модерните технологии од страна на ранливите групи на граѓани и затоа предложи дека треба да постои одредена “категоризација“ на граѓани каде нема да се нудат општи услуги, туку ќе постојат пакети и сетови на услуги, затоа што само така ќе имаме систематска и практична администрација. Настанот беше организиран од Eurothink - Centre for European Strategies и Фондација Отворено општество - Македонија.

Arhiva-Baner-o

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr