Понеделник, Февруари 19, 2018
Text Size

Проект „Награда за новинари кои пишуваат за невидливите“.

proekt

Започнуваме со проект „Награда за новинари кои пишуваат за невидливите“. Проектот има цел промовирање на новинарство кое ги опфаќа многуте аспекти на сиромаштијата и социјалната исклученост, известување кое ги почитува граѓаните и внимава на нивното достоинствено и поддршка на новинарите кои им даваат видливост и гласност на граѓаните кои вообичаено не ги гледаме и слушаме. Она што овој проект го прави уникатен е составот на жирито, затоа што улогата на членови во жирито ќе ја имаат исклучиво луѓе кои имаат искуство со живот во сиромаштија.

Arhiva-Baner-o

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr